Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Desetiminutový losos s jarní cibulkou

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Asijská

Ingredience

    • 4 asi 150g filety z lososa, osolené a opepřené
    • 2 jarní cibulky, hrubě nasekané
    • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru (cca 20 g), oloupaný a jemně nasekaný či prolisovaný
    • 1 lžíce oleje (nejlépe arašídového)
    • 2 lžičky sezamového oleje

Příprava jídla

1.  Ochuceného lososa vložte do hlubší pánve. Zalijte studenou vodou, aby byla ryba tak tak ponořená. Zvolna přiveďte k varu a nechte tři minuty probublávat. Sejmě­te z ohně, přiklopte nebo přetáhněte fólií a nechte pět minut stát.

2.  Jarní cibulky smíchejte se zázvorem. Hotového lososa vyjměte z rendlíku, osušte kuchyňským papírem a naaranžujte na servírovací talíř.

3.  Rybu posypte cibulkovou směsí. Oleje zahřejte, a až začnou prskat, přelijte jimi lososa a podávejte.
 
Dušená rýže  Důkladně propláchněte 400 g dlouhozrn­né rýže, vsypte do rendlíku, zalijte 600 ml vody a osolte. Přiveďte k varu a zprudka vařte pět minut, až se většina vody vsákne a vypaří. Přiklopte a na mírném ohni vařte čtvrt hodiny. Před podáváním nechte pět minut stát.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.68

Přidat komentář