Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka s řeřichou

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1,2 l drůbežího vývaru (i z kostky)
    • 100 g plátků z čerstvých hub šitake
    • 2 vařená či pečená kuřecí prsíčka bez kůže, rozdělená na kousky
    • podle chuti čerstvé řeřichy (viz Co si užít v únoru)
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

Drůbeží vývar nalijte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Přisypte plátky hub a pět minut zvolna vařte. Pak přimíchejte kousky kuřecího masa a řeřichu. Vypněte vařič a ochuťte polévku sezamovým olejem, případně podle potřeby osolte. Promíchejte a před podáváním nechte polévku dvě minuty stát, aby se chuti spojily.

Co pít?  Ke kuřecí polévce s řeřichou se hodí veltlínské zelené, ryzlink vlašský či rulandské še­dé. Desetiminutovému lososovi svědčí jihoafrický chenin blanc. Tropický ovocný salát si žádá sladká vína – dobře chlazený muškát moravský nebo tramín červený. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.68

Přidat komentář