Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

Tafelspitz, jedno z nejoblíbenějších jídel už za c. a k. monarchie, slaví comeback!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Česká

Ingredience

    • 1kg sezonní zeleniny (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské)
    • 1 kg svíčkové (silnější plátky)
    Na knedlíčky
    • 50 g morku
    • 3 vejce
    • 100 g strouhanky
    • 50 g hladké mouky
    • Sůl, pepř
    • muškátový oříšek
    • zelená petrželka

Příprava jídla

1.  Na knedlíčky utřete 50 g morku se 2 vejci a 1 žloutkem, přidejte 100 g strouhanky a 50 g hladké mouky. 1 bílek ušlehejte na tuhý sníh. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a zelenou petrželkou; vetřete sníh. Nechte asi půl hodiny odležet v chladu, pak tvarujte malé knedlíčky a povařte je v osolené vodě pět až sedm minut.

2.  1 l vývaru uveďte do varu, vsypte 1 kg sezonní zeleniny, nakrájené na větší kusy (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské) a vařte deset až dvanáct minut. Přidejte 1 kg svíčkové (silnější plátky), odstavte a nechte 5–7 minut táhnout.

3.  Maso podávejte zvlášť či ve vývaru; v tom případě do něj přidejte knedlíčky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty se spoustou zeleniny

Šafránové rizoto s krevetami

Trio z uzených ryb a kaviáru

Mořský ďas s grilovanou zeleninou a pěnou ze slaniny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jak můžete,bez upozornění,zaměnit květovou špičku za svíčkovou.Naprosto odlišné části masa.Takto jste znehodnotili skvělé jídlo.Nelze srovnat tyto dvě různá masa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek uzivatele
yhle knedlíčky se nerozvaří? Nevěřím.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.87

Přidat komentář