Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dvakrát pečené plněné sladké brambory

Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty – mají více tváří, a proto obrovský potenciál i ve slané kuchyni!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Zelenina Americká

Ingredience

    • 3 středně velké sladké brambory, důkladně omyté kartáčem
    • 5 plátků anglické slaniny
    • 2 lžíce tmavého přírodního cukru
    • 3 lžíce másla, pokojové teploty
    • 2 malé cibulky, jemně nakrájené
    • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
    • 1 velké vejce
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • 50 g strouhaného sýra typu ementál
    • hrubá sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.

2.  Pekáč vyložte alobalem a postavte do něj mřížku. Na ni položte plátky slaniny a posypte je cukrem. Pečte 12 až 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná. Nechte ji vychladnout a nahrubo ji nakrájejte.

3.  Na pánvičce rozpusťte lžíci másla, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte většinu rozmarýnu a smažte ještě minutu; odstavte.

4.  Jakmile brambory vychladnou, podélně je překrojte a opatrně vydlabejte; nechte malý okraj, aby vznikly mističky. Dřeň rozmixujte se zbylým máslem, cibulkou, trochou rozmarýnu, vajíčkem, smetanou a většinou sýra, osolte a opepřete. Směsí naplňte sáček.

5.  Sáčkem se zdobítkem naplňte brambory a na plechu je asi dvacet minut zapékejte. Ozdobte zbylým sýrem, rozmarýnem a slaninou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem

Zapečené sladké brambory s meruňkami

Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.81
Obrazek uzivatele
Vynikající

Přidat komentář