Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noční vepřové s fazolemi

Nejlépe je efekt dlouhého pečení znát na mase, které se nakonec rozpadne na vlákénka plná šťávy; oddělte je vidličkou.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Pečení 13:00

Ingredience

    • 2 cibule, oloupané a nakrájené
    • ½ hlavičky česneku; stroužky neloupejte, ale i se slupkou nadrťte
    • 3–4 snítky tymiánu
    • 1 vepřové ramínko o váze cca 1,5 kg
    • 1 lžíce drceného fenyklu
    • ½ lžíce hrubé mořské soli
    • olivový olej
    • 350–400 ml bílého vína
    • 300 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    K podávání:
    • v páře podušená kapusta, vařené strakaté fazolky

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na maximum. Cibuli, česnek a tymián dejte do pekáče. Navrch posaďte maso, potřete je olejem a ‚vmasírujte‘ do něj fenykl a sůl. Pečte asi půl hodiny, aby maso chytilo barvu; teplotu pak snižte na 120 °C a zakryté pečte devět až dvanáct hodin.

2.  Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka z trouby

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Sendvič s hovězím masem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.41

Přidat komentář