Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s hovězím masem

Maso bude mít úspěch nejen na chlebech a sendvičích, ale i jako teplá pečeně!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
PT10M
Pečení 0:10

Ingredience

    • přední hovězí (čisté maso), asi 1,5 kg
    • grilovací koření z obchodu
    • trocha rostlinného oleje na opečení masa
    Na grilovací omáčku
    • ¹⁄₃ upěchovaného hrnku přírodního krupicového cukru
    • 2 hrnky jablečného octa
    • ¹⁄₃ hrnku kečupu nebo chilli omáčky
    • ½–1 lžička sladké či pálivé papriky
    • 2 lžičky grilovacího koření
    • sůl a pepř na dochucení
    • 1 hrnek vody
    K podávání
    • bageta nebo žemle
    • salát z čerstvého zelí a jogurtové majonézy

Příprava jídla

1.  Maso potřete grilovacím kořením a nechte je několik hodin nebo přes noc odležet v chladu. Cukr, ocet, kečup, koření spolu promíchejte, vešlehejte vodu a omáčku uchovejte v chladu.

2.  Odleželé maso opečte ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. V hrnci nebo kastrolu, do kterého se dobře vejde, ale který není příliš velký, je pak zalijte omáčkou. Vložte do trouby předehřáté na 90 °C a přikryté nechte péci přes noc, asi deset hodin.

3.  Maso rozdělené na vlákna podávejte v žemlích, bagetě nebo mezi krajíci chleba, třeba se zelným salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka z trouby

Noční vepřové s fazolemi

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.43

Přidat komentář