Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská pánev s ředkvičkami

Blesková lahůdka z pánve.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Asijská

Ingredience

    • 1½ lžičky kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 700 g kuřecích prsíček nebo vykostěných stehýnek, pokrájených na kousky (proužky)
    • 1 zelená paprika, pokrájená
    • 1½ svazku ředkviček, nakrájených na klínky
    • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • kousek kostky drůbežího bujonu
    • rýže ve směsi s divokou rýží k podávání

Příprava jídla

Škrob promíchejte s trochou studené vody a nechte stranou. V pánvi nebo woku na rozehřátém oleji osmahněte zprudka ze všech stran maso a vyjměte je děrovanou naběračkou. Vsypte ředkvičky a papriku nakrájenou na proužky, zalijte lžící vody a přikryté krátce poduste, asi tři minuty. Vraťte maso a přidejte zázvor, omáčku i rozdrobený kousek bujonové kostky. Promíchejte, vlijte škrob a za stálého míchání minutu povařte, až omáčka zhoustne a zprůsvitní. Rýži uvařenou podle návodu podávejte zvlášť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrová pomazánka s pažitkou

Salát z čerstvého špenátu a slaniny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 3/07, str.39

Přidat komentář