Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mini moon pies

Minikoláčky pocházejí z jihovýchodu Spojených států a traduje se, že vznikly takhle: Pekař z Tennessee jménem Mitchel navštívil uhelné doly a ptal se, co by si horníci rádi dali k svačině. Údajně si přáli grahamové krekry a marshmallows – jenže velké jako měsíc a dvakrát tak tlusté.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 8 koláčků
Doba přípravy: Do hodiny
P
Americká

Ingredience

    • 2 balíčky čokoládových cookies
    • Na náplň (krém marshmallow)
    • ½ šálku kukuřičného sirupu (k dostání v obchodech s biopotravinami a zdravou výživou)
    • 1 ½ šálku krupicového cukru
    • 1 vrchovatá lžíce želatiny v prášku
    • 1 bílek
    • 1 lžička vanilkové esence
    • případně čokoládová poleva na ozdobu

Příprava jídla

1.  V kastrůlku smíchejte půl šálku vody, kukuřičný sirup a cukr. Na mírném plameni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a bez míchání nechte asi deset minut bublat, pak odstavte. Mezitím podle návodu na obalu namočte želatinu do studené vody a po nabobtnání ji přidejte k chladnoucímu sirupu. Důkladně promíchejte.

2.  Ve velké míse ušlehejte do polotuha bílek. Opatrně k němu přilijte želatinový sirup i vanilkovou esenci a šlehejte, dokud se nezačnou tvořit pevné špičky. Nechte vychladnout.

3.  Připravenou náplní slepujte sušenky. Mini moon pies můžete ještě namáčet v čokoládové polevě.

Děti budou šílet!  Marshmallow krém je americká specialita – velmi sladká roztíratelná cukrovinka, kterou milují hlavně děti. Pokud vám zbude krém, vychutnejte si ho v kombinaci s arašídovým máslem jako náplň do sendvičů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Southern red velvet cake

Fruit cobbler (ovocný nákyp)

Osgood pie (starodávný páj s ořechy)

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str. 52

Přidat komentář