Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasické muffiny

Základní těsto na kypré muffiny použijte i na všechny ostatní variace
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
189 (hlasů)
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15-18 minut
P
Americká

Ingredience

    • 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 2 velká vejce, rozšlehaná
    • 200 ml mléka
    • 140 g krupicového cukru
    • špetka pravé mleté vanilky nebo
    • ½ sáčku vanilinového cukru
    • 250 g hladké mouky prosáté
    • s 1 lžičkou prášku do pečiva
    • 1 lžička jemně mleté jedlé sody
    • 150 g borůvek (zmrazené nechte trochu povolit)

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.

2.  Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!

3.  Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

Další recept na muffiny naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str. 63
Obrazek uzivatele
Vynikající a rychlý recept - co mám ráda, to tam přisypu. Velké úspěchy slaví varianta s kakaovým těstem, velkými kousky čokolády a malinami uvnitř - peču je už asi posedmé a vždy mám co dělat, abych nějaký stihla ukořistit i pro sebe :-)
Obrazek uzivatele
Dobrý den, bývam daleko od čiech/slovenska a niečo také ako sáčok vanilkového cukru (resp. prášku do pečiva) tu nepoznajú...iste že je to možné odhadnúť, ale bolo by fajn do budúcna zvážit mierku na gramy alebo lyžičky, veľmi by som to ocenila :)
Obrazek uzivatele
Milá Annamaria, děkujeme za podnět. Sáček vanilkového cukru obvykle váží okolo 20 g, tak počítejte s 10 g vanilkového cukru, což odpovídá přibližně dvěma zarovnaným čajovým lžičkám.

Přidat komentář