Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové noky

Pochopitelně můžete koupit hotové chlazené noky, ale z domácích budete mít větší radost. Důležitý je výběr brambor – v každém případě se vyhněte novým bramborám a bramborám na pečení.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ doba na vaření brambor
P
Italská

Ingredience

    • 500 g brambor se slupkou
    • 150 g hladké mouky
    • sůl

Příprava jídla

1.  Neoloupané brambory dejte vařit. Pokuste se do nich nepíchat, aby se do nich nedostala voda. Uvařené brambory sceďte, oloupejte a ještě horké rozmixujte v kuchyňském robotu nebo zpracujte šťouchadlem.

2.  K rozmixovaným bramborám přidejte většinu mouky a vypracujte hladkou, mírně lepkavou směs. Některé brambory vstřebají víc mouky než jiné, proto ji přidávejte postupně. Lehce si poprašte vál i ruce moukou a z těsta vytvořte několik šišek silných asi 2,5 cm. Ty pak pokrájejte na dvoucentimetrové kousky. Potom noky pomocí hrotů vidličky a prstů vytvarujte – každý kousek položte na vidličku a ukazovákem zmáčkněte. Na jedné straně noku tak budou obtisknuté hroty vidličky a na druhé vznikne prohlubeň od vašeho prstu.

3.  V širokém velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Až bude bublat, hoďte do ní na zkoušku dva tři noky. Pár vteřin poté, co vyplavou na hladinu, je ochutnejte – zjistíte, jak dlouhé vaření budou potřebovat. Pokud jsou příliš moučné, vařte je o několik vteřin déle; jestliže jsou naopak rozvařené, vylovte je hned poté, co vystoupí na hladinu. Hotové noky vytáhněte cedníkem a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátová polévka

Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně

Pisciotta - koláč s olivovým olejem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 3/07, str.56

Přidat komentář