Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Džuveč

Velmi pestré jídlo plné chutí

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Východoevropská

Ingredience

    • 70 ml oleje plus tuk na vymazání zapékací nádoby
    • několik kousků okry (k mání na trzích)
    • 1–2 malé cukety
    • 3 masité papriky
    • 1 kg cibule
    • 3–4 nové brambory
    • 6 rajčat
    • 1 lilek
    • svazek petrželky
    • několik řapíků celeru
    • 300 g rýže
    • sůl, pepř a kostku masoxu

Příprava jídla

1. Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a rajčata na kolečka.

2. Polovinu rajčat odložte. Ostatní suroviny vsypte do vymaštěné zapékací nádoby. Vložte do trouby, předehřáté na 220 ˚C (horkovzdušná na 200 ˚C.) Promíchejte se suchou rýží, osolte, opepřete a zalijte masoxem rozpuštěným v takovém množství horké vody, aby zeleninu úplně pokryla. Poklaďte zbylými rajčaty.

3. Nádobu vložte do trouby a duste směs půl hodiny, až se tekutina vsákne a rýže bude měkká.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.49

Přidat komentář