
Džuveč
Velmi pestré jídlo plné chutí
Vydání: 2004/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 70 ml oleje plus tuk na vymazání zapékací nádoby
- několik kousků okry (k mání na trzích)
- 1–2 malé cukety
- 3 masité papriky
- 1 kg cibule
- 3–4 nové brambory
- 6 rajčat
- 1 lilek
- svazek petrželky
- několik řapíků celeru
- 300 g rýže
- sůl, pepř a kostku masoxu
Příprava jídla
1. Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a rajčata na kolečka.
2. Polovinu rajčat odložte. Ostatní suroviny vsypte do vymaštěné zapékací nádoby. Vložte do trouby, předehřáté na 220 ˚C (horkovzdušná na 200 ˚C.) Promíchejte se suchou rýží, osolte, opepřete a zalijte masoxem rozpuštěným v takovém množství horké vody, aby zeleninu úplně pokryla. Poklaďte zbylými rajčaty.
3. Nádobu vložte do trouby a duste směs půl hodiny, až se tekutina vsákne a rýže bude měkká.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
29. Srpen 2007 15:04