Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tymiánové bramborové pyré

Díky máslu bude bramborové pyré úžasně jemné!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 750 g brambor, oškrábaných a nakrájených na kostičky
    • 1 snítka čerstvého tymiánu
    • 50 g másla
    • hrst třešňových rajčátek, na ozdobu
    • sůl

Příprava jídla

1.  Brambory uvařte v osolené vodě, slijte a rozšťouchejte. Mezitím otrhejte lístky z tymiánu a na mírném plameni je orestujte na másle. Vzniklé tymiánové máslo pak nalijte na brambory a důkladně promíchejte. Ochutnejte, podle potřeby dosolte.

2.  Třešňová rajčátka, jimiž pyré na závěr ozdobíte, můžete pro větší efekt buď orestovat na pánvi, nebo krátce zapéct v horké troubě. Zvládnete to, zatímco se dovářejí brambory.

Pikantní obměna  Na másle zpěňte namísto tymiánu dva prolisované stroužky česneku. Pyré nebo šťouchané brambory pak výborně doplní nasekaná petrželka.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Krupicové medailonky s melounovými kuličkami

Přidat komentář