Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasický steak ze svíčkové

Rychlou přípravu hovězích steaků prý vymysleli honáci dobytka v Texasu; rozhodně ji přivedli k dokonalosti. Pravá svíčková je nejvybranější kousek — chce to pevnou ruku kovboje —, a snadno připravíte dokonalý steak!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Americká

Ingredience

    • 600 g pravé hovězí svíčkové
    • plátky slaniny na obtočení steaků
    • hrubá sůl a čerstvě drcený pepř (i vícebarevný)
    • rostlinný olej na opékání

Příprava jídla

Ze svíčkové nakrájete steaky vysoké asi pět centimetrů a rukou je naklepejte. Pak je upravte do kulatého tvaru, ovažte plátkem slaniny a posyp­te solí a drceným pepřem. Těžkou, případně grilovací pánev jen lehce potřete olejem a pořádně ji rozpalte. Zprudka opečte biftek, minutu z každé strany. Po této době budete mít krvavý steak. Pokud snížíte plamen a přidáte tři minuty z každé strany, dojdete ke stupni ‚medium rare‘ – pod pevnou vrstvou se skrývá růžové jádro. Po čtyřech minutách z každé strany už by měly být steaky zcela propečené. Vyjměte je z pánve a nechte asi pět minut odpočívat.

V soli  Místo oleje rozpalte v pánvi vrstvičku soli, a až začne hnědnout, vložte steaky. Další postup zůstává stejný.

Pod tlakem  Dejte k sobě prostředníček a palec jedné ruky a hmatem druhé otestujte vytvořený kožní záhyb – stejný je na omak i krvavý steak. Středně propečený tlakově odpovídá hřbetu ruky mezi ukazováčkem a palcem, propečený máte pod kloubem palce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

REKLAMA

Přidat komentář