Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťavnatý špíz

Potěšte se vzpomínkou na řecké suvlaki! Báječně se na ně hodí šťavnaté tmavší maso z kuřecích stehýnek, známé jako stehenní řízky. Drobné kostičky jsou pro suvlaki typické.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT12M

Ingredience

    • 500 g stehenních řízků
    • oregano, sůl a pepř
    • olivový olej na marinování a potírání
    • 200 g uzeného bůčku
    • 1 cibule, rozebraná na plátky
    K podávání:
    • 4 chlebové placky
    • 200 ml bílého jogurtu
    • ½ okurky, nastrouhané
    • česnek, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky a aspoň na půl hodiny naložte do směsi oleje, oregana, soli a pepře. Pak maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napíchejte na špízy a deset až dvanáct minut grilujte na uhlí nebo v troubě.

2.  Podávejte s chlebovými plackami a jogurtem, který jste smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili.

Grilování 
Rozhodně se nemusíte omezovat jen na teplé počasí! Pokud dostanete zálusk na cokoli z grilu, rozehřejte ten v troubě nebo rozpalte grilovací pánev. Grilování (rožnění) je vedle smažení či opékání na pánvi základním způsobem, jak připravovat minutky. Výhodou je i fakt, že na něj nepotřebujete mnoho tuku; často stačí jen marináda z naloženého masa.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.11
Obrazek uzivatele
zlobí mne jak jedna pani vždy hned ví čislo časopisu kde jaký recept je otíštěn je taky mám všechny čísla ale mám pocit že na internetu je to rychlejši to musí být fuška než to najde asi nemá co dělat to je jenom můj nazor

Přidat komentář