Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šumivá ustřicová polévka

Šumivá ustřicová polévka

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 78 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Švédsku je nejznámější hrachovka s tymiánem – jí se tradičně ve čtvrtek, a to i ve školních jídelnách –, ale Katarina nás oslnila jinou polévkou. Jednoduchou, i když ne zrovna prostonárodní…

Suroviny

smetana 60 ml
najemno
vývar 200 ml
v kostce
ústřice 8 ks
sůl
pepř
cukr
na dochucení
řeřicha
čerstvá, na ozdobení
koriandr čerstvý
lze nahradit petrželkou,na ozdobení

Postup

1

Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Vsypte ústřice vyjmuté z lastur a tři až pět minut povařte.

2

Do polévky vlijte šumivé víno a smetanu a už ji dál nevařte. Dochuťte solí, pepřem, trochou cukru a strouhněte do ní muškátového oříšku.

3

Před podáváním ozdobte lístky koriandru, řeřichy nebo petrželky. K polévce můžete servírovat krajíčky opečeného toustového chleba – nejlépe překrojené na trojúhelníky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

11.04.2008 15:22
S těmi ustřicemi si děláte legraci? To ma být vegetarianské jídlo?
29.08.2007 14:47
Recept se nachází v č. 7/04, str.74

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč