Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šumivá ustřicová polévka

Ve Švédsku je nejznámější hrachovka s tymiánem – jí se tradičně ve čtvrtek, a to i ve školních jídelnách –, ale Katarina nás oslnila jinou polévkou. Jednoduchou, i když ne zrovna prostonárodní…

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 60 ml šlehačky
    • 3 lžíce másla
    • 1 cibuli, na jemno nakrájenou
    • 200 ml rybího vývaru (v kostce; vyrábí například Maggi)
    • 300 ml šumivého vína
    • 8 ústřic; prodává třeba Carrefour
    • sůl, pepř, muškátový oříšek a trochu cukru na dochucení
    • čerstvou řeřichu, koriandr nebo  petrželku na ozdobení

Příprava jídla

1. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Vsypte ústřice vyjmuté z lastur a tři až pět minut povařte.

2. Do polévky vlijte šumivé víno a smetanu a už ji dál nevařte. Dochuťte solí, pepřem, trochou cukru a strouhněte do ní muškátového oříšku.

3. Před podáváním ozdobte lístky koriandru, řeřichy nebo petrželky. K polévce můžete servírovat krajíčky opečeného toustového chleba – nejlépe překrojené na trojúhelníky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.74
Obrazek uzivatele
S těmi ustřicemi si děláte legraci? To ma být vegetarianské jídlo?

Přidat komentář