Velmi rychlé a také velmi vděčné syté jídlo! Kromě pečiva k němu uplatníte i vařené brambory, nejlépe nové.
Suroviny
máslo
3
PL
paprika mletá sladká
1
PL
rajčatová passata - pyré
250
ml
sůl
cukr
špetka
pepř
na dochucení
smetana na vaření
100
ml
12%
vejce
4
ks
k podávání
Postup
1
Máslo rozehřejte ve větší pánvi se silným dnem. Zaprašte moukou a osmahněte; vmíchejte papriku a zalijte trochou studené vody. Přimíchejte pyré a povařte na hustou omáčku; trvá to tak čtvrt hodiny. Upravte chuť solí, pepřem a trochou cukru, nakonec vmíchejte smetanu.
2
Vajíčka povařte tři minuty nahniličko a vložte do omáčky trochu nakrojená, aby se s ní žloutek smísil. Podávejte s topinkami či bramborami.
Komentáře