Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srbská vajíčka

Velmi rychlé a také velmi vděčné syté jídlo! Kromě pečiva k němu uplatníte i vařené brambory, nejlépe nové.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 3 lžíce másla
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 250 ml rajčatového pyré (passaty)
    • sůl, špetka cukru a pepř na dochucení
    • 100 ml sladké 12% smetany
    • 4 velká vejce
    • pečivo k podávání

Příprava jídla

1.  Máslo rozehřejte ve větší pánvi se silným dnem. Zaprašte moukou a osmahněte; vmíchejte papriku a zalijte trochou studené vody. Přimíchejte pyré a povařte na hustou omáčku; trvá to tak čtvrt hodiny. Upravte chuť solí, pepřem a trochou cukru, nakonec vmíchejte smetanu.

2.  Vajíčka povařte tři minuty nahniličko a vložte do omáčky trochu nakrojená, aby se s ní žloutek smísil. Podávejte s topinkami či bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skotská vejce

Košíčky se žloutkovým krémem

Vejce s pikantní zálivkou

Svítek

Pizza v mini

Bramborová tortilla

Žloutková vinná pěna

Šunkové kostičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.44

Přidat komentář