Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žloutková vinná pěna

Žloutková pěna s dezertním vínem je známá jako ‚zabaglione‘ či ‚sabayon‘. Abyste si vychutnali její jemnou chuť, nedejte jí šanci vychladnout!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 4 žloutky
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 250 ml dezertního vína
    • kůra z poloviny citronu
    • špetka skořice
    • malé křehké sušenky nebo kočičí jazýčky k podávání

Příprava jídla

Žloutky s cukrem a pár kapkami horké vody vyšlehejte do pěny. Misku postavte nad hrnec s vroucí vodou a v páře do ní vešlehejte víno, až vznikne téměř tuhá pěna. Zašlehejte citronovou kůru a skořici, sejměte z ohně a ještě chvíli šlehejte, až pěna trochu vychladne – ale ne příliš, spadla by. Ihned podávejte, třeba s křehkými malými sušenkami nebo kočičími jazýčky.

Pára je znamenitý kuchyňský pomocník. Šetrně rozpustí čokoládu a způsobí, že se při šlehání dezert nádherně nadýchne; efekt je ale třeba vychutnat co nejrychleji!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skotská vejce

Košíčky se žloutkovým krémem

Vejce s pikantní zálivkou

Svítek

Pizza v mini

Srbská vajíčka

Bramborová tortilla

Šunkové kostičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.47
Obrazek uzivatele
Nevím, nevím, takový časopis jako vy by se měl vyhnout propagaci jídel se syrovými žloutky.To zpracování nad párou nestačí. Co vy na to?
Obrazek uzivatele
kdo nechce,ať je nejí :-)
Obrazek uzivatele
Na čerstvých syrových žloutcích nevidím nic závadného.
Obrazek uzivatele
Milá Květo, zabaglione je jeden z nejvyhlášenějších světových dezertů. Kupte si zkrátka kvalitní vejce, ideálně z biochovu. Jinak Vaše poznámka, promiňte mi tu drzost (ale je to bohužel tak:-), svědčí opět o "českém" strachu až skepsi vůči světové kuchyni. Tento dezert má místo v restauracích nejvyhlášenějších a pokud vím, patří vedle čokoládové pěny k těm nejoblíbenějším vůbec.

Přidat komentář