Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněný losos

Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž ji přebíjela. Za vyzkoušení určitě stojí i kombinace špenátu se zakysanou smetanou

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • 4 vysoké špalíčky lososa (ze střední části ryby) s kůží, každý o 150 g;  naši hostitelé ho kupují v Ikea
    • 200 g šunky nebo uzeného masa,  nakrájených na kostičky
    • 8 plátků sýru typu ementál; plátky by  měly být vysoké asi tři milimetry
    • lžíci plnotučné hořčice
    • lžíci francouzské hořčice
    • 2 žloutky
    • svazeček drobně nasekané pažitky
    • 2 rajčata
    • máslo na vymazání formy

    Na ozdobu a dochucení:

    • 1–2 lžíce másla
    • plátky citronu nebo limety
    • sůl a pepř

    Na špenát:

    • 600 g špenátových listů (i mražených,  například Bonduelle)
    • 200 ml zakysané smetany
    • kostku zeleninového vývaru
    • 1/2 lžičky soli
    • 2 lžičky čerstvě mletého pepře
    • trochu muškátového oříšku

     

Příprava jídla

1. Lososa nakrájejte přes vlákno na tří- až čtyřcentimetrové špalíčky. Každý podélně nakrojte tak, aby vznikly jakési kapsy.

2. Kostičky šunky nebo uzeného masa smíchejte v misce se žloutky, oběma druhy hořčice a pažitkou. Plátky sýra přikrojte tak, aby odpovídaly délce lososových špalíčků.

3. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Pekáček nebo zapékací formu vymastěte máslem. Do každé lososové ,kapsy‘ vložte dva plátky sýra, ke každé straně jeden. Špalíčky naskládejte do pekáčku a mezi plátky sýra dejte lžící šunkovou směs. ,Kapsy‘ osolte a opepřete.

4. Zapékejte ve střední části trouby deset až dvanáct minut. Osm až šest minut před koncem pečení vložte k rybě přepůlená rajčata.

5. Ze špenátu mezitím vymač­kejte vodu a nahrubo ho nasekejte. Smetanu nalijte do většího kastrůlku a uveďte do varu. Do horké smetany rozdrobte bujonovou kostku a vsypte špenát. Povařte pět minut, osolte, opepřete a strouhněte do směsi trochu muškátového oříšku.

6. Rybu podávejte s plátky citronu, dochucenou solí a pepřem a pokladenou kousky másla. Na každý talíř položte také kopeček špenátu. Nejlepší příloha: vařené brambory.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.75
Obrazek uzivatele
Báječný recept, jen jsem použila místo dvou druhů hořčic 2 lžíce dijonské hořčice a delikatesa byla na světě

Přidat komentář