Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená rebarbora s mascarpone

Díky pečení si rebarbora zachová nádhernou barvu a tvar. Této lahůdce by však měli odolat ti, kdo mají problémy s ledvinami, močovými cestami, revmatismem či žlučníkovými kaménky.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25 minut
PT10M
Příprava 0:10
Britská

Ingredience

    • 700 g rebarbory
    • 100 ml růžového vína
    • pár proužků pomerančové kůry
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 80 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • 250 g mascarpone

Příprava jídla

1.  Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Rebarborové řapíky omyjte, osušte, oloupejte a rozkrájejte nejprve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst. Naklaďte je do mělké zapékací nádoby a zalijte vínem. Mezi rebarboru vtiskněte badyán i pomerančovou kůru a vše pocukrujte.

2.  Těsně zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě dvacet minut; rebarbora musí změknout. Odkryjte a ještě pět minut pečte, aby šťáva zhoustla.

3.  Rebarboru rozdělte na talířky a podávejte s kopečkem mascarpone.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.74

Přidat komentář