Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné muffiny s ořechy

Tyhle muffiny nejsou moc sladké a my je máme nejradši s plátkem ‚ostřejšího‘ sýra.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Americká

Ingredience

    • 350 g hladké mouky
    • 25 g másla
    • 50 g tmavého přírodního krupicového cukru + 1 lžíce
    • na posypání
    • 50 g ořechů (vlašské nebo pekanové)
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • ½ lžičky jedlé sody
    • špetka soli
    • 1 lžička mleté skořice
    • 3 jablka, každé o váze asi 140 g
    • 280 ml zakysané smetany
    • 1 vejce, rozšlehané
    • 2–3 lžíce mléka

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce vytvořte drobenku z másla a dvou lžic mouky. Přimíchejte lžíci cukru a nasekané ořechy.

2.  Do velké mísy prosijte zbývající mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli, pak vmíchejte zbylý cukr a skořici. Dvě oloupaná jablka nahrubo nastrouhejte a promíchejte se smetanou, vajíčkem a dvěma lžícemi mléka. Do suchých přísad udělejte důlek, vlijte jablečnou směs a rychle promíchejte. Je-li výsledek příliš suchý, přidejte mléko. Hmotu příliš nemíchejte, muffiny by byly tuhé (případné hrudky mouky nevadí).

3.  Naplňte košíčky do dvou třetin a posypte drobenkou. Zbylé jablko nakrájejte na plátky a zapíchejte je do těsta. Pečte dozlatova, asi dvacet minut. Vpichem špejle vyzkoušejte propečenost.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Z muffinu jsem spis zklamana - chutove jsou nevyrazne, ale to by ani nevadilo. Testo ma gumovou konzistenci a vubec nejde oddělit od papírových košíčků. Musí se vyjídat lžičkou :-( Možná jsem udělala nějakou procesní chybu, ale nejsem si žádné vědoma...

Přidat komentář