Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančový piškotový chlebíček

Lahodný, a přitom báječně jednoduchý dezert! V mrazáku vydrží, zabalený do fólie, až tři měsíce.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 8-10 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40-50 minut
PT20M
Příprava 0:20
Britská

Ingredience

    • 140 g změklého másla + trocha na vymazání formy
    • 200 g polohrubé mouky + trocha hrubé na vysypání formy
    • 3 lžičky prášku do pečiva
    • 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • 3 velká vejce
    • 6 lžic mléka
    • jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče (důkladně vydrhnutého, nebo
    • lépe chemicky neošetřeného)

    Na dokončení:
     
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 50 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • 50 g hořké čokolády

Příprava jídla

1.  Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na biskupský chlebíček o objemu 1,2 litru vymažte máslem a vysypte trochou hrubé mouky, nebo vyložte pečicím papírem. Všechny přísady na těsto prošlehejte v míse metlou nebo vařečkou; za tři až pět minut by mělo být lehké a nadýchané. Pak je přesuňte do připravené formy a srovnejte povrch.

2.  Pečte čtyřicet až padesát minut, aby byl povrch zlatohnědý a pevný na dotyk. Mezitím v malém rendlíku na mírném ohni opatrně a za stálého míchání spojte cukr s pomerančovou šťávou. Upečený chlebíček vyjměte z trouby a potřete pomerančovou směsí. Nechte zchladnout, vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.

3.  Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce na střední výkon (minutu dvě). Polijte chlebíček a nechte ztuhnout.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 4/07, str. 80
Obrazek uzivatele
Tohle je můj oblíbený recept, skvělá chuť a snadná a rychlá příprava!!! Doporučuji vyzkoušet i nakyslejší variantu s citrónem nebo pikantnější s limetkami!!! Tam taky moc pěkně vypadá zelená kůra limetek, když se chlebíček rozkrojí...

Přidat komentář