
Lečo de luxe
Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.
Vydání: 2007/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
- 200 g nakrájené pražské nebo krůtí šunky (pro vegetariány vynechte)
- 1 červená a 1 žlutá paprika, nakrájené
- 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta
- sůl, špetka cukru, tymián a majoránka na dochucení
- 4 velká vejce
- 3 lžíce rajčatového pyré Valfrutta
- sekaná zelená petrželka
Příprava jídla
Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně i šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte. Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte. Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila. Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Ivka (neověřeno)
21. Listopad 2007 10:01
Lenka (neověřeno)
21. Leden 2008 23:06
Gábina (neověřeno)
11. Srpen 2008 19:46
Ludmila Štillerová
6. Duben 2009 07:32
Dagmar Malá
18. Duben 2009 18:38
Jaroslava Bartoňová
15. Duben 2016 12:03
Pálivá Jitrnica
2. Prosinec 2017 11:48
jana.nemeckova@...
16. Srpen 2018 13:27