Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané těstoviny po florentsku

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Italská

Ingredience

    • 300 g krátkých těstovin, např. penne
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g drobných žampionů, větší rozpulte či rozčtvrťte
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 250–350 g hotové sýrové omáčky
    • 50 g vegetariánského sýra typu parmazán
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Těstoviny vařte deset minut, sceďte a vraťte do hrnce. Zatím rozpalte gril na střední stupeň. Na pánvi zahřejte olej, přisypte houby a pět minut opékejte, dokud nezačnou zlátnout. Stáhněte plamen, přidejte česnek a minutu prohřívejte, aby změkl. Dochuťte a přemístěte do velké mělké zapékací nádoby.

2.  Sýrovou omáčku a polovinu sýra přidejte k těstovinám a nechte na sporáku pár minut prohřát. Podle potřeby dochuťte, pak těstoviny rozprostřete na houby. Posypte zbylým sýrem a zhruba pět minut zapékejte pod grilem.

Sýrová omáčka  Snadno si ji připravíte i podomácku: rozmrazte dvě pořádné hrsti mraženého špenátu, osušte, posekejte a smíchejte se čtvrtkilogramovým kelímkem mascarpone a hrstí jemně nastrouhaného parmazánu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 5/07

Přidat komentář