Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Horký těstovinový salát

Využijte zásoby ze spižírny!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát Italská

Ingredience

    • 300 g krátkých silnějších těstovin (penne)
    • 4 lžíce majonézy
    • šťáva z ½ citronu
    • 200g konzerva tuňáka v olivovém oleji (nebo ve vlastní šťávě + 1 lžíce olivového oleje)
    • 2 červené papriky, rozpůlené, zbavené semen i žeber a nakrájené na tenké proužky
    • 1 červená cibule, oloupaná, rozpůlená a nakrájené na tenká kolečka
    • pořádná hrst lístků rukoly

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím majonézu v míse prošlehejte s citronovou šťávou a lžící olivového oleje z tuňáka. Zbylý olej sceďte a rybu rozdělte vidličkou na vločky, přidejte do mísy a promíchejte. Tuňáka ve vlastní šťávě slijte a s majonézou a citronovou šťávou prošlehejte lžíci oleje.

2 Těstoviny sceďte a přimíchejte k tuňákovi spolu s pokrájenými červenými paprikami a cibulí. Těsně před podáváním vše posypte zelenými lístky.

Zkuste to s pestrou rýží Čtvrt kila dlouhozrnné rýže povařte asi třináct minut, potom k ní přimíchejte pořádnou hrst mraženého hrášku a vařte ještě dvě minuty. Pak už postupujte jako u těstovin, jen papriku a cibuli pokrájejte na drobné kostičky. Rýži s hráškem sceďte a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Podávejte posypané zelenými lístky.

Mražením ke zdraví  Mražená zelenina si zachovává skvělé nutriční hodnoty a přitom je cenově dostupná. Například mražený hrášek mívá vyšší obsah vitaminu C než čerstvý, protože je okamžitě zpracován, a nedochází tedy ke ztrátám vitaminu při přepravě a skladování.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z aromatických zelených lístků

40 skvělých salátů

Těstovinové saláty

REKLAMA

Přidat komentář