Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Odležení: 30 minut
P
Zmrzlina Britská

Ingredience

    • 1 l oblíbené zmrzliny
    Na omáčku:
    • 200 g rebarbory
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 120 ml šumivého vína
    • kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
    • kousek celé skořice
    • bazalka na ozdobu

Příprava jídla

1.  Asi čtyřcentimetrové kousky rebarbory posypte cukrem a nechte pod grilem asi pět minut zkaramelizovat. Víno v kastrůlku zahřejte se zázvorem a skořicí a nalijte na opečenou rebarboru. Nechte asi půl hodiny odležet.

2.  Podávejte s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.

Listy od barbarské řeky  Nájezdníci, kteří kdysi řádili v ruských stepích, říkali Volze Rha. Na úrodných březích se náramně dařilo rebarboře a pověst o ní nenechala římské labužníky v klidu. Řapíkaté listy pak pojmenovali Rha Barbarum, ‚listy od barbarské řeky Rha‘. Zkomolenina tohoto jména pak rebarboře zůstala v celé řadě jazyků.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x skvělá domácí zmrzlina

Koláč se žloutkovým krémem

Chlebíček s rebarborou a ořechy

Vepřová panenka na rebarboře

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář