Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaný losos po švédsku

Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si ho jako chuťovku s majonézou, cibulkou, kapary…

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4–6 filetů
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 3 dny
PT15M
Příprava 0:15
Marináda

Ingredience

    • filety z lososa o celkové váze 1,5–2 kg
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 3 lžíce soli
    • 1 lžička čerstvě mletého pepře
    • 1 svazek čerstvého kopru, nasekaného
    • 1 lžíce čirého alkoholu, například vodky

Příprava jídla

1.  Filety položte kůží dolů na talíř. Poprašte je cukrem, solí a pepřem, posypte sekaným koprem a zakápněte alkoholem. Porce složte na sebe a pevně omotejte fólií na potraviny.

2.  Přikryjte druhým talířem (dnem dolů) a zatižte ho aspoň půlkilovým závažím, třeba konzervou. Dejte vychladit.

3.  Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalte a potřete nahromaděnou šťávou. Třetí den by maso mělo ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové. Krájejte na tenké plátky a podávejte se skrojky citronu na tmavém chlebu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karotkový salát po francouzsku

Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

Pampeliškový med

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07 str.37

Přidat komentář