Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné kuře v jogurtu

Jogurtová marináda kuřeti svědčí, zvlášť když ho v ní necháte chvíli rozležet. Jednotlivé druhy koření uvedené v receptu můžete směle nahradit kari kořením.
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 30 minut Grilování: 20-25 minut
P

Ingredience

    • 8 kuřecích paliček bez kůže

    Na marinádu:

    • 140 ml bílého jogurtu
    • 1 lžička mletého chilli
    • 1 lžíce mletého římského kmínu
    • 1 lžíce mletého koriandru
    • 2 lžičky mleté kurkumy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Ostrým nožem vytvořte v každém stehýnku několik šikmých zářezů; dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem. Jogurt důkladně promíchejte s kořením a nalijte do misky. Přiložte stehýnka a pečlivě do nich vetřete marinádu. Pokud máte čas, pak misku přikryjte a maso nechte půl hodiny odležet – velmi mu to prospěje!

2.  Vyjměte maso; přebytečnou marinádu nechte krátce okapat. Stehýnka položte na rozehřátý gril a opékejte dvacet až pětadvacet minut, občas je otočte, aby se propekla rovnoměrně.

V troubě  Předehřejte ji na 200, horkovzdušnou na 180 °C, a kuřecí paličky v ní upečte doměkka; trvá to zhruba půl hodiny.

Pozor na salmonelu!  Marinády, do kterých nakládáte maso, jsou chutné samy o sobě a můžou se hodit i jako omáčka ke grilovanému masu. Nikdy ale hostům nepodávejte marinádu, ve které maso už leželo – tou ho nanejvýš potírejte na grilu. Raději připravte marinády víc a část dejte stranou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkuste to správně: Kupte si směs (sypkou) Tandoori Masala v supermarketu, přidejte jogurt a stroužek česneku a nechte marinovat 48hodin v lednici, maso na 2-3 místech nařízněte, kuřecí prsa se hodí lépe než nohy, ale zálaží na osobní chuti, grilovat ale nespálit, jen špičky mohou být černé. P.S. a curry se to nahradit nedá, ono se vůbec nemá nahrazovat....
Obrazek uzivatele
Spicky obalime alobalem aneb pecicim papirem... :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.84

Přidat komentář