Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy s bílým sýrem na rozmarýnu

Milovali jste jako děti sýr opečený nad ohněm v alobalu? Nabízíme vám báječnou ,dospělou‘ verzi!
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 15 minut Grilování: 5-10 minut
P

Ingredience

    • 1 velký citron, podélně rozpůlený
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 snítka rozmarýnu, nasekaného
    • 250 g tuhého bílého sýra (halumi, akawi, ale můžete použít také neuzenou parenici nebo polouzený oštěpek)
    • 1 malá cibule, nakrájená na klínky
    • 1 cuketka, nakrájená na 8 kousků

Příprava jídla

1.  Z poloviny citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu, obojí promíchejte v misce s olejem a rozmarýnem. Vložte nakrájený sýr; solte jen v případě, že není dost slaný sám o sobě. Přikryjte a nechte čtvrt hodiny odpočívat.

2.  Zbytek citronu nakrájejte na osm klínků. Marinovaný sýr napíchejte na jehly střídavě s cibulí, citronem a cuketou. Grilujte pět až deset minut, občas otočte a potřete zbylou marinádou. Podávejte nejlépe s kuskusem.

Na grilovací pánvi
  I na ní budou špízy opečené za pět až deset minut. Pokud ovšem netrváte na sympatických tmavých proužcích jako z grilovacího roštu, klidně špízy osmahněte i na pánvi docela obyčejné.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept vypadá zajímavě, snad jen, že "pánvi" se píše měkké "i" :-)

Přidat komentář