Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 50 g loupaných mandlí
    • plátky ze 3 zralých nektarinek
    • 80 g rokety nebo jiných zelených  salátových lístků
    • 150 g kozího sýra,  rozdrobeného

    Na zálivku:

    • lžíci tekutého medu
    • 2 lžíce balsamikového octa
    • 1/2 jemně nakrájené cibulky
    • 120 ml extra panenského olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Přísady na zálivku prošlehejte v misce. Mandle nasucho opatrně opražte v pánvi.

2. Salátové listy a nektarinky rozdělte na čtyři talíře, rovnoměrně zakapejte zálivkou a navrch nasypte kozí sýr a mandle. Poprašte pepřem, případně dosolte.

Kouzelná přísada:
Ocet balsamico pochází z italského města Modena, kde se už po staletí vyrábí až několikaletým zráním v sudech. Získává tím výrazné aroma a lehce sirupovitou konzistenci. Zásadně se neředí vodou a k dochucení jídla stačí jenom pár kapek. Aceto balsamico di Modena, Ponti, 250 ml za 75 Kč, k dostání třeba v Carrefouru a Hypernově.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
je rychly a chutny a ovocie v nom posobi velmi osviezujuci. hodi sa aj ako doplnok k hlavnemu jedlu. kozi syr, kedze je pomerne drahy, sa da nahradit fetou, alebo obycajnym bielym syrom na salat, chuti rovnako. Taktiez namiesto nektariniek sa daju pouzit broskyne (najlepsie z konzervy)

Přidat komentář