Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zavařené solené maso

Vepřové z dob, kdy ještě nebyly mrazáky na uchování většího množství masa, natož pak lednice na chatě.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1 sklenice
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Vaření 2:00
Česká

Ingredience

    • 700ml sklenice
    • sádlo, necelá lžička soli
    • vepřové maso (je ho potřeba zhruba 600 g, může být syrové nebo krátce povařené)
    • vepřový vývar nebo vodou

Příprava jídla

700ml sklenici vymažte sádlem a vsyp­te do ní necelou lžičku soli, naplňte očištěným a vykostěným vepřovým masem (je ho potřeba zhruba 600 g, může být syrové nebo krátce povařené) a zalijte vepřovým vývarem nebo vodou. Pečlivě zavřete novým masovým víčkem, vložte do hrnce, zalijte do tří čtvrtin vodou a hodinu pomalu vařte. Nechte vychladnout a druhý den vařte další hodinu; dvojí tepelné zpracování je nezbytné. Sklenice pečlivě omyjte a zkontrolujte, jestli víčka pevně drží. Tahle skvělá záloha vydrží i tři čtyři měsíce!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlý špenát

Zapékané sýrové chlebíčky

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Jahelník

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.78

Přidat komentář