Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlazená polévka z oliv

Je z rodu pikantních krémů, podobně jako španělské gazpacho; v teplých dnech poslouží jako vítané osvěžení.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Chladnutí: alespoň 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Řecká

Ingredience

    • 1 hrnek vypeckovaných černých oliv
    • 750 ml drůbežího vývaru
    • 1 a ½ hrnku nakrájené cibule
    • 1 stroužek česneku, nakrájený
    • 1 vejce
    • 250 ml dvanáctiprocentní smetany
    • 1 lžíce řecké omáčky (hotový výrobek, možno vynechat)
    • 50 ml suchého sherry
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.

2.  Vajíčko vlijte do polévky, vmíchejte smetanu a případně omáčku, dochuťte solí, pepřem a sherry. Nejméně půl hodiny nebo i přes noc chlaďte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.94

Přidat komentář