Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s rajčetem a lilkem

Skvělé i zastudena
Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
P

Ingredience

    • 400 g těstovin
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velký lilek, nakrájený na kostky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • špetka cukru
    • 8 velkých zralých rajčat, nasekaných
    • 2 lžíce kaparů, propláchnutých
    • hrst hladkolisté petrželky, nahrubo nasekané
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím zahřejte na velké pánvi olej a osmažte lilek; stačí tak pět minut. Osolte a opepřete, přidejte česnek a cukr a opékejte ještě dvě minuty, až česnek zvláční. Vsypte rajčata, kapary a petržel, krátce prohřejte a promíchejte s uvařenými scezenými těstovinami.

Milovníci masa těstoviny doplní praženými plátky slaniny. K jídlu můžete přidat i strouhaný parmazán či čerstvý sýr.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str.16
Obrazek uzivatele
... a nebude ten česnek spálený (zhnědlý), když ho tam dám tak brzo. Obvykle ho dávám do těstovin až téměř nakonec, aby se v oleji jen "opotil".

Přidat komentář