Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře pěti vůní s citronem

Nebojte se místo cukru použít na marinování med - kuře bude ještě vypečenější!
Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: aspoň 10 minut Grilování: 20 minut
P

Ingredience

    • 2 citrony
    • 3 lžíce světlého třtinového krupicového cukru
    • kousek zázvoru velikosti ořechu, nastrouhaný (loupat nemusíte)
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 5 lžic sójové omáčky
    • ½ lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, hřebíček, skořice, sečuánský pepř)
    • střik suchého sherry nebo suchého bílého vína
    • 4 kuřecí stehna či 8 kuřecích paliček
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Šťávu z jednoho citronu vymačkejte a druhý nakrájejte na plátky. Dejte je do velkého silného plastového sáčku spolu se všemi ostatními přísadami včetně masa. Protřepte a uzavřený sáček nechte v chladu odležet minimálně deset minut, ale klidně i do druhého dne – v tom případě samozřejmě v lednici.

2.  Gril nebo troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, případně si připravte venkovní gril. Maso vyjměte z marinády, oklepejte je a grilujte anebo pečte asi dvacet minut; prvních deset minut kuřecí stehna občas potírejte zbylou marinádou. Čas od času maso otočte, aby bylo stejnoměrně propečené a zlatohnědé.

3.  Podávejte nejlépe s novými bramborami a salátovými listy.

Masitá změna  Stejným způsobem můžete naložit a opéct i libové vepřové maso (plátky kýty nebo očištěné kotlety bez kosti). V tom případě ho ale už nepotírejte zbylou marinádou.

Sladká obměna  Namísto cukru se dá použít tekutý med. Maso jím pokapejte anebo potřete a pak vložte do sáčku s ostatními ingrediencemi.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str.21

Přidat komentář