Nebojte se místo cukru použít na marinování med – voňavé kuře bude ještě vypečenější!
Suroviny
Postup
Šťávu z jednoho citronu vymačkejte a druhý nakrájejte na plátky. Dejte je do velkého silného plastového sáčku spolu se všemi ostatními přísadami včetně masa. Protřepte a uzavřený sáček nechte v chladu odležet minimálně deset minut, ale klidně i do druhého dne – v tom případě samozřejmě v lednici.
Gril nebo troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, případně si připravte venkovní gril. Maso vyjměte z marinády, oklepejte je a grilujte anebo pečte asi dvacet minut; prvních deset minut kuřecí stehna občas potírejte zbylou marinádou. Čas od času maso otočte, aby bylo stejnoměrně propečené a zlatohnědé.
Podávejte nejlépe s novými bramborami a salátovými listy.
Masitá změna
Stejným způsobem můžete naložit a opéct i libové vepřové maso (plátky kýty nebo očištěné kotlety bez kosti). V tom případě ho ale už nepotírejte zbylou marinádou.
Sladká obměna
Namísto cukru se dá použít tekutý med. Maso jím pokapejte anebo potřete a pak vložte do sáčku s ostatními ingrediencemi.
Komentáře