Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s pečenými rajčaty, lilkem a mozzarellou

Do tohoto pokrmu se zelenina opéká, takže získá neuvěřitelně intezivní chuť. Recept vypadá pracně, ale to je jenom zdání – většinu doby za vás pracuje trouba. Navíc si tohle jídlo můžete předpřipravit předem…

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
PT2H
Pečení 2:00
Italská

Ingredience

    • 1 kg drobných pevnějších rajčat
    • 1/4 lžičky cukru, nejlépe hnědého
    • 4 lžíce olivového oleje plus trochu na zakapání
    • 1 velký lilek (o váze zhruba 450 g)
    • 500 g kolínek, mašliček nebo jiných ,krátkých‘ těstovin
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 80 g černých oliv, vypeckovaných a nakrájených
    • 2 hrsti lístků čerstvé bazalky
    • 450 g mozzarelly (např. značky Italat,  která je cenově velmi přístupná)
    • sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý
    • 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Rajčata přepulte a rozkrojenou stranou vzhůru je poklaďte na mělký plech. Osolte, opepřete a poprašte cukrem a pečte 45 minut.

2 Mezitím nakrájejte lilek na plátky, potřete je olejem a rozložte na plech. Poté, co se rajčata už 45 minut pekla, vložte do trouby ještě plech s nakrájeným lilkem a obojí pečte další třičtvrtěhodinu.

Před koncem pečení zeleniny uvařte ve větším množství osolené vody těstoviny tak, aby zůstaly mírně nedovařené – dojdou totiž při zapékání. Sceďte je a vysypte do velké mísy. Čtyři lžíce olivového oleje smíchejte s drceným česnekem a připravenými olivami. Směs promíchejte s těstovinami a polovinu těstovin dejte do velkého pekáče.

4 Rajčata a lilky vyjměte z trouby. Teplotu zvyšte na 200 °C, u horkovzdušné na 180 °C. Polovinu rajčat i s nashromážděnou šťávou dejte na těstoviny v pekáči, posypte je natrhanými lístky bazalky, poklaďte dvěma třetinami mozzarelly nakrájené na tenké plátky. Poprašte mletým pepřem a poklaďte plátky lilku. Vsypte zbytek těstovin, pokryjte zbytkem pečených rajčat, mozzarelly a posypte parmazánem. (Jestli chystáte jídlo na později, můžete v této chvíli uložit pekáč do chladu).

Zapékejte 20–25 minut, až je jídlo skutečně horké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrčička.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyborny recept, a jednoduchy! DOPORUCENI: rajcata a lilky staci pect max 45 minut, pekla jsem je na 2 plechach zaroven. Vytecne chutnaji i s kozim syrem (pro obmenu).
Obrazek uzivatele
Tohle jídlo je jedno z těch, který zařadíte mezi stálice vašeho jídelníčku:) Chuť pečených rajčat je prostě uplně rajská... ..já používám pohankové nebo špaldové těstoviny-pro zpestřená chutě. Výborné je přidat k mozzarele ještě sýr feta... taky cítíte ty vůně?:)
Obrazek uzivatele
Vynikající, naprostá delikatesa. Recept jsem dělala s normálními rajčaty - nakrájené na čtvrtky. Příště dám více rajčat a jeden lilek navíc. Je to sice drbačka, ale výsledek stojí za to!
Obrazek uzivatele
Moc děkuju za tento recept, naprosto úžasná chuť. Doporučuji. Pekla jsem rajčata i lilek stejně dlouho, také jen cca 45 minut a stačilo to.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.18
Obrazek uzivatele
Naprosto skvele. Podruhe jsem pro oziveni pridala jeste cuketu a vsem chutnalo :)

Přidat komentář