Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Piniové medové máslo

Všechny ořechy, oříšky a jadérka se dají výtečně drtit nebo mixovat, čímž se z nich uvolňuje olej – obsahují ho spoustu, ale nebojte se, je to ten správný, zdraví prospěšný! Po dochucení a spojení s pravým máslem vznikají zajímavé pomazánky, které chutnají stejně báječně se slaným i sladkým pečivem.

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na cca 300g
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • hrst opražených piniových jadérek
    • 250 g změklého másla
    • několik lžic tekutého medu
    • chléb nebo jiné čerstvé pečivo, případně sušenky k podávání

Příprava jídla

Jadérka (trochu si ponechte na ozdobu) rozdrťte nebo umelte na strojku – čím jemněji, tím víc oleje se z nich vyloučí a tím bude chuť výraznější. Promíchejte je se změklým máslem a s medem a podávejte s čerstvým pečivem nebo sušenkami. V dobře uzavřené sklenici vydrží máslo v chladu dva týdny, zmrazit je můžete až na rok. Podávejte při pokojové teplotě.

Opražit! Pražením získají piniové oříšky podstatně výraznější chuť. Vsypte je na suchou pánev a při středním plameni promíchávejte tři čtyři minuty, až se oříšky zbarví. Můžete je také pražit na plechu v troubě při 180 °C. Nemůžete jen jediné: odejít od nich. Jakmile se otočíte, spálí se a zhořknou…
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toskánský piniový koláč ,pinolata'

Plněné cuketové soudky

Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.83

Přidat komentář