Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat.

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1 květák, asi kilový
    • 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
    • několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
    • olej na smažení ve vyšší vrstvě
    • hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Příprava jídla

Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky. Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec. Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou. Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

16x lahodný květák

Vánoce jinak

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Fíkový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str. 40.

Přidat komentář