Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Sytivé a pikantní

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 5–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Vaření 0:08
Salát

Ingredience

    • 500 g kvalitních celozrnných těstovin, nejlépe špaldových nebo pšeničných (dm drogerie)
    • 2 balení uzeného tempehu (viz níže)
    • 1 červená paprika
    • 1 biocibule (prodává například Plus)
    • 7–10  (cca 250–300 g) kyselých okurek (Biolinie – nabízejí i některé supermarkety)
    Na zálivku:
    • 8 lžic olivového biooleje
    • 2 lžíce celozrnné hořčice (více najdete v Hančiných tipech)
    • 1–2 lžíce citronové šťávy (citrony v biokvalitě prodává také Plus)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • nať zelené cibulky nebo kopr

Příprava jídla

1.  Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím si připravte zálivku z uvedených surovin; nať nasekejte.

2.  Tempeh i papriku nakrájejte na kostičky, okurky a cibuli na tenké plátky.

3.  Zchlaďte těstoviny proudem studené vody, okapané promíchejte s ostatními surovinami a zálivkou a dochuťte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.59

Přidat komentář