Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

Chutné a bez lepku.

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Italská

Ingredience

    • 250 g (1 hrnek) biojáhel
    • 4 lžíce olivového oleje, nejlépe bio
    • 2 cibule (v biokvalitě mají v Plusu)
    • 300–400 g hlívy nebo žampionů
    • 4 stroužky česneku, nakrájené
    • mletý kmín, sušený nebo čerstvý tymián a mořská sůl na dochucení
    • 1 červená paprika, na kostičky
    • 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
    Na dokončení:
    • čerstvé biomáslo, sůl a čerstvě
    • mletý pepř
    • opražená slunečnicová semínka na ozdobu

     

Příprava jídla

1.  Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody).

2.  Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a houby, česnek, tymián, kmín a sůl a nechte chvilku společně dusit. Vmíchejte jáhly, zalijte horkou vodou, promíchejte, přikryjte pokličkou a na co nejnižším plameni duste patnáct až dvacet minut; nemíchejte.

3.  Přidejte papriku a cuketu, prohřejte, dochuťte a posypte semínky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je výborné a hlavně příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládnete ji i s dítětem visícím na Vaši noze :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.60
Obrazek uzivatele
výborné, skvělý recept. děkuji .

Přidat komentář