Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

Překvapivě snadné!
Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40–50 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 6 kuřecích čtvrtek
    • 1,5 kg malých nových brambor
    • 3 paličky česneku
    • sůl a pepř
    • olivový olej k zakápnutí
    • srdíčka zeleného salátu k podávání

    Na zálivku:
    • velká hrst míchaných čerstvých bylin (petržel, máta, bazalka)
    • 1 malý plátek bílého chleba
    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžičky moučkového cukru
    • 6–8 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuřecí maso rozložte do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčů. Větší brambory rozpulte, menší ponechte celé a spolu s neoloupanými stroužky česneku je přidejte ke kuřeti. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a vše promíchejte, aby se jím suroviny rovnoměrně pokryly.

2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby brambory změkly a zezlátly a kuře se propeklo. Mezitím v mixéru najemno rozmixujte bylinky a chleba. Přidejte zbylé suroviny a ušlehejte dohladka.

3. Kuře podávejte s bramborami, lístky salátu a zálivkou k přelití.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.56

Přidat komentář