Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý steak na grilu

Máte gril, pánev a někoho, koho byste rádi pozvali na vlastnoručně připravenou večeři? Tady je recept!
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 20 minut
P

Ingredience

    • 1 velká, dobře omytá brambora i se slupkou
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 velké žampiony s plochým kloboukem (portobello), bez nožiček
    • 2 rajčata
    • 2 steaky ze svíčkové, každý o váze přibližně 150 g
    • ¼ kostky masového bujonu
    • velká hrst řeřichy
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Zapněte gril na plný výkon. Než se rozehřeje, nakrájejte brambory na silnější plátky, poskládejte je na nepřilnavý plech (pokud ho nemáte, můžete si vypomoci pečicím papírem) a potřete olejem. Grilujte, dokud nezezlátnou; trvá to asi deset minut. Pak je otočte a přidejte na plech žampiony i rajčata a také je potřete olejem. Vraťte na gril a pečte dalších deset minut.

2.  V pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej. Okořeňte steaky a vložte je do pánvičky. Opékejte minutu z každé strany, pokud je máte rádi krvavé; minutu a půl, pokud je chcete středně propečené; za dvě a půl minuty minuty už bude maso dobře propečené. Potom steaky vyjměte a nechte je chvíli odpočinout na talíři, nejlépe pod alobalem.

3.  Do pánve vlijte trochu vody, rozdrobte do ní bujon a krátce povařte. Pokud ze steaků na talíři vytekla nějaká šťáva, můžete ji přimíchat do pánve.

4.  Podávejte s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Podle mého názoru dobrý steak musí být aspoň 4 cm vysoký. Asi bych to dělala celé jinak.
Obrazek uzivatele
Tak věta - Asi bych to dělala celé jinak.- mě dost pobavila. :-)))))))))))))))))))))))))))) Ale kde je tam napsané, že ten steak nemá 4 cm? Zas jedna chudinka, co neumí číst...
Obrazek uzivatele
No chtěla bych vidět 150 g steak vysoký 4 cm. Umět číst vždycky nestačí, někdy je dobré i myslet.
Obrazek uzivatele
To je "normální" porce, je vysoký 4 cm, ale holt nemá průměr jako víko od popelnice, Homer Simpson by se nenajedl:-)
Obrazek uzivatele
No, když se podívám na fotku, tak je mi jasné, že recept opravdu s 4cm steakem nepočítá... Nebo že by fotili jiné jídlo, než připravovali?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.23

Přidat komentář