Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbová smaženice

Rostou, rostou? Tak honem pospěšte do lesa – babičky jsou přece nepřekonatelné hlavně v přípravě snadných jídel z těch nejdostupnějších surovin!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Dušení 0:10
Česká

Ingredience

    • 500 g očištěných hub
    • 1 cibule
    • 2 lžíce másla
    • 4 vejce
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Očištěné houby pokrájejte na čtvrtiny nebo na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibulku. Jakmile změkne, přidejte houby a za občasného míchání je duste, až se tekutina z hub téměř odpaří; trvá to přibližně deset minut.

2.  Nakonec do pánve vyklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě krátce míchejte, dokud se vajíčka teplem nesrazí.

Které houby použít?  Smaženici nejvíc sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na česneku

Bramboráky

Meruňkový koláč s drobenkou

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

Houby v kuchyni

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mě trvá kvalitní smaženice nejméně 45 minut.Po desetiminutovém dušení musí být houby polosyrové a tedy i těžko stravitelné.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.34
Obrazek uzivatele
Mohu jen doporučit. Dobrá klasika na smaženici a 10 minut dušení stačí. Je možné navíc přidat kmín.

Přidat komentář