Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kozí salát s pečenými rajčaty

Ideální letní jídlo
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 1 hodina
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 20 třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 300 g zelených fazolek
    • 6 lžic olivového oleje
    • 2 lžíce jablečného octa
    • špetka cukru
    • 1 lžička hořčice
    • 20 kvalitních černých oliv
    • 200 g čerstvého kozího sýra, nalámaného na kousky
    • 1 červená cibule, na tenká kolečka
    • 1 malá ciabatta, pokrájená na větší kusy a opečená dokřupava na troše olivového oleje
    • směs salátových listů

Příprava jídla

1.  Kdykoli během dne zahřejte troubu na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C. Rajčata dejte řezem dolů na plech, hodinu je pečte, pak nechte zchladnout.

2.  Fazolové lusky tři minuty povařte v sotva vroucí vodě; jestli už nejsou úplně čerstvé, namočte je nejdřív do studené vody. Potom je v cedníku propláchněte studenou vodou, nechte důkladně okapat a podélně rozpulte, pokud chcete. Smíchejte olej, jablečný ocet, cukr a hořčici na zálivku.

3.  Rajčata promíchejte se zálivkou a všemi ostatními přísadami.

Kouzelná přísada
Tuzemský kozí sýr Doral v biokvalitě (100 g za cca 45 Kč) koupíte ve zdravých výživách.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář