Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Lehounce štiplavá chuť polníčku i jeho barva okamžitě vyvolává dojem svěžesti. Proto je tahle jemná polévka ideální na teplejší období roku.

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 3 lžíce másla + 1 lžíce prohnětená s 1 lžící hladké mouky
    • 300 g propláchnutého polníčku
    • 1 l drůbežího vývaru
    • sůl a pepř na dochucení
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • špetka kari koření

Příprava jídla

1.  V hrnci rozpusťte máslo, vsypte polníček a promíchejte, aby se lehce obalil tukem. Zalijte vývarem a vařte asi osm minut. Přidejte pár lžic smetany a už dál nevařte, jen v horké polévce nechte rozpustit kousek másla prohnětený s hladkou moukou.

2.  Zbylou smetanu ušlehejte. Na každou porci polévky dejte trochu šlehačky a lehce ji poprašte kari kořením.

Očista  Protože polníček roste v malých růžicích nízko u země, je před balením promýván pod tryskami. Přesto se jej vyplatí (při domácím pěstování a při volném sběru obzvlášť) ještě důkladně propláchnout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný koláč s polníčkem

Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

Pan bagnat s polníčkem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
mock vyskousela sem moooc dobry

Přidat komentář