Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangová granita

Vanilka ladí s jahodami přímo ukázkově!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení a mražení
PT15M
Příprava 0:15
Italská

Ingredience

    • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
    • 150 g krupicového cukru
    • 2 velká zralá manga
    • 300 g jahod k podávání, očištěných a pokrájených

Příprava jídla

Vanilkový lusk zasypte v misce cukrem a zalijte 250 ml vroucí vody. Promíchejte, aby se všechen cukr rozpustil, a nechte zcela vychladnout. Mezitím oloupejte manga a odkrájejte dužinu od pecky. V mixéru dužinu rozmixujte na hladké pyré. Vanilkový lusk vyjměte a přimíchejte k sirupu mangové pyré. Nakonec zmrazte takto: Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.
Podávejte s jahodami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář