Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Granita z letních plodů

Nevíte, co s úrodou jahod, malin nebo ostružin? Naše granita takový problém snadno vyřeší!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ mražení
PT30M
Příprava 0:30
Italská

Ingredience

    • 750 g letních plodů (my jsme použili jahody)
    • 140 g krupicového cukru
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

Očistěte a nakrájejte ovoce. Přesuňte ho do mísy, zasypte cukrem a zalijte citronovou šťávou. Přiveďte k varu 300 ml vody a nalijte ji také na ovoce. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, a nechte pozvolna macerovat a chladnout. Pak vše rozmixujte dohladka, a jestli chcete, vzniklé pyré ještě propasírujte sítem. Nakonec zmrazte takto:
Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář