Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovičky se srdcem

Použijete-li na žhavé srdce bábovičky bílou čokoládu, dočkáte se při krájení efektního překvapení: tmavé těsto skrývá tekutou bílou čokoládu.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Dort

Ingredience

    • 100 g hořké čokolády
    • 100 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
    • 100 g změklého másla
    • 3 vejce, žloutky oddělené od bílků
    • 100 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • 50 g mletých lískových oříšků nebo mandlí
    • 12 kostiček bílé čokolády (co nejkvalitnější, s vysokým obsahem kakaového másla)
    • špetku soli
    • tuk a jemný krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček

Příprava jídla

1. troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo na 160 °C (horkovzdušnou). Tmavou čokoládu rozpusťte.

2. šest formiček o obsahu nejméně 100 ml vymastěte a vysypte cukrem. Máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšlehejte do pěny, po jednom vmíchejte žloutky, potom mouku prosetou s práškem do pečiva a mleté oříšky nebo mandle. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimíchejte k čokoládové hmotě.

3. formičky naplňte ze dvou čtvrtin čokoládovou směsí, navrch položte vždy 2 čtverečky bílé čokolády a překryjte tmavou směsí. Náplň při pečení hodně nabývá, proto by měla dosahovat nanejvýš do tří čtvrtin výše formičky.

4. formičky postavte na plech a pečte 15–20 minut. Sejměte z plechu, nechte asi 15 minut chladnout mimo troubu a opatrně vyklopte na talíř. Pak už rychle servírujte, aby vám tekuté překvapení uvnitř báboviček neztuhlo!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové brownies

Prstíky s čokoládou

Čokoládový dort

Křehký koláč s náplní

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dělala jsem už 2x, je to moc dobré,akorát nevím jakou čokoládu dát,aby zůstala tak jak je na obrázku,jedli jsme ještě teplé a vždy zůstala tuhá,jednou jsem použila Milku a jednou ze sparu, v těch bílých není moc velký výběr...

Přidat komentář