Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina s lesními jahodami

Božsky krémová a prakticky bezpracná!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: 4 hodiny
PT15M
Příprava 0:15
Zmrzlina

Ingredience

    • 230 g lesních jahod
    • 140 g přírodního krupicového cukru
    • 200 ml dezertního vína
    • 500 ml zakysané smetany

Příprava jídla

1.  Dvě třetiny jahod nasypte do mělkého talíře. Posypte 50 g cukru, zalijte vínem a nechte jahody macerovat, zatímco budete šlehat smetanu.

2.  Zbytek cukru a smetanu dejte do mísy a prošlehejte, až směs zhoustne. Pomocí stěrky do smetany opatrně zatřete jahody s cukrem a vínem. Směs přesuňte do pevné nádoby, nejlépe kovové nebo plastové, a mrazte aspoň čtyři hodiny. Podávejte ve vychlazených miskách, posypané zbylými jahodami.

Proč nezkusit?  Jahůdky se uplatní třeba se šlehačkou, navršené na kolečkách vykrojených z lístkového těsta a upečených – tak je mají rádi ve Francii.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x skvělá domácí zmrzlina

REKLAMA

Přidat komentář