Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem

Hit horkého léta

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky, pokrájené na proužky
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • 1 lžička sušeného nebo pár snítek čerstvého tymiánu
    • 3 lžíce oleje
    • 150 g směsi salátových lístků nebo 2 natrhané hlávky little gem
    • 1 malá červená cibule, rozpůlená a pokrájená na tenká kolečka
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • hrst vypeckovaných černých oliv, rozpůlených
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Do mísy vložte proužky masa, citronovou kůru, tymián, spoustu pepře a sůl podle chuti. Důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a osm deset minut opékejte kuře, až bude zlatavé a propečené. Mezitím rozprostřete salátové lístky spolu s cibulí na servírovací talíř či do mísy.

2.  Na pánev přidejte olivy i česnek a opékejte ještě minutu. Pak vše přesuňte k salátu. Na pánev, už mimo plamen, vlijte zbývající olej a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a seškrábejte přípečky. Ochutnejte a přelijte přes kuře a salát. Jezte s chlebem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný a jednoduchý!

Přidat komentář