Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s chipolatou & jarní cibulkou

Zlaté klobásky s vejci

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání: 20 minut
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 350 g klobás chipolata
    • 2 krajíčky chleba, nakrájené na kousky
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

1.  V nepřilnavé pánvi o průměru 20 cm rozpalte 1 lžíci olivového oleje. Položte na ni asi 350 g klobás chipolata (prodávají supermarkety v boxech poblíž chlazených mas) a sedm až osm minut je opékejte. Mezitím do velké mísy rozklepněte 6 vajec a prošlehejte je vidličkou. Přidejte 2 krajíčky chleba nakrájeného na kousky, 2 nasekané jarní cibulky, 2 nasekané stroužky česneku a mírně osolte a opepřete.

2.  Rozehřejte gril v troubě. Nalijte vaječnou směs do horké pánve a na mírném plameni pečte šest až sedm minut, až vejce zcela ztuhnou. Pak pánev přesuňte na dvě tři minuty pod gril, aby vajíčka a klobásky zezlátly. Přesuňte na kuchyňské prkénko a podávejte nakrájené na čtvrtiny nebo na osminy.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář