Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvový chléb

Tenhle kyprý a voňavý chléb si nás získal svou velmi snadnou přípravou a skvělou chutí čerstvé mrkve. Špaldová mouka, ze které se připravuje, je navíc lehce stravitelná a velmi zdravá.
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 12 krajíců
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: až 60 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 2–3 šálky celozrnné špaldové mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1 lžička soli
    • 1¾ šálku podmáslí
    • 1 vejce
    • 2 mrkve
    • 2 lžíce olivového oleje
    • hrst slunečnicových semínek
    • hrst dýňových semínek

Příprava jídla

1. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou a solí.

2. Umíchejte podmáslí s vejcem, ušlehaným s trochou vody a najemno nastrouhanou mrkví. Přilijte olej a důkladně promíchejte. Přisypte semínka (trochu si nechte stranou na posypání).

3. Vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a solí. Dobře vypracované těsto vlijte do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Posypte zbylými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až hodinu. Špejlí ověřte, jestli je těsto už propečené.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept vypadá zajímavě, jenom 2 a 3 hrnky mouky je trochu rozdíl, tak nevím kolik dát a kolik je to dvě mrkve?
Obrazek uzivatele
Ahoj Terezo, jestli mohu poradit, tak bych udelala testo s 2 salky a potom postupne pridavala dalsi salek mouky, bude-li treba. Jeden cas jsem chleby doma pekla, takze vim, ze se presne neda vsechno vazit, proste se musi "citit" ta spravna konzistence testa. 2 mrkve jsou 2 mrkve, samozrejme ne nejake prtave, proste "normalni":-) A ono na tom az tolik nesejde, v nejhorsim pripade to bude malo nebo hodne mrkvove. Pak dej vedet, jak to dopadlo!:-)
Obrazek uzivatele
Ahojky. Celá nadšená som ho upiekla. Nebola som si istá výrazom "šálka" a tak to aj dopadlo. Cesto bolo tekuté, vyliala som ho do formy a upiekla. Chlieb vyzeral super, až na to, že sa vo vnútri vôbec neupiekol a to som ho piekla o 45 minút dlhšie ako je napísané v recepte... neviem čo sa mohlo stať. Tak hádam nabudúce použijem miesto šálky hrnček...
Obrazek uzivatele
Aha. Tak teda použila som hrnček a nabudúce to nahradím vedrom.

Přidat komentář